Gröten kokas med blötläggningsvattnet, en nypa salt och ev. Tillsätt sedan kokosmjölk och kanelstång och koka upp igen – passa så att gröten inte kokar över
Lägg i fisken med skinnsidan ner. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn. Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit
Precis som olika mjölsorter så får proteinpulver olika konsistens och när man bakar med dem är det stor skillnad på slutresultatet och vilka övriga ingredienser man ska ha i för att konsistensen ska bli så bra som möjligt
Krydda kycklingen vidare med gurkmeja, cayennepeppar, timjan och lite olivolja. Fyllde kycklingen med en halv lök i klyftor, 1/2 apelsin i delar, 1 dl persilja och 1 vitlök solo i bitar
Blanda alla inredienser i en kastrull och värm på medelhög värme till önskad konsistens. Servera med kanel och sötning eller dina favoritbär och kokosmjölk eller mandelmjölk
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Den där lergrytan är alla tiders för dagar/kvällar när det inte finns så mycket tid för finlir i köket, ner med ingredienserna i den blötlagda grytan och skjuts in med den i ugnen
Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Såg ett matprogram med Jamie Oliver härom dagen, då han tillagade en hel rotselleri i ugn. Fördela vitlöken och örterna runt hela rotsellerin, banka in lätt
Jag har också läst att man inte ska ha torkade örter medhela tiden, men det fungerade utmärkt. Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.