Tillsätt därefter grahamsmjöl, kruskakli och kardemumma och blanda till en jämn "smet". Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung
Rör ner vetemjölet, grahamsmjöletoch hälften av rågmjölet. Jag blev så sugen på ett rustikt bröd häromdagen men hade bara slattar av olika mjölsorter hemma och rörde ihop en deg på måfå
Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. Hade flera paket med äggostvassle över från senast jag gjorde äggost och brödet blir så mycket luftigare med vassle
Blanda sedan i yoghurten och honungen och låg degen blandas i ca 5-10 minuter. Använd en slickepott och klicka ut degen i 2 stycken smorda 1½ liters ungsformar. 6 dl grahamsmjöl
Detta smaksatt med pumpakärnor, linfrön, och yoghurt, kombinerat med grahams-, råg- och vetemjöl. Hittills avnjutet både som frukostsmörgås med ost till kaffet, stekt som krutonger till middagswoken, och brutet i bitar till kvällsfilen
Vispa ihop äggen lätt och blanda ner i mjölet. Blanda ner filmjölk och rapsolja. Fördela smeten i formarna och strö gärna på lite extra krossade linfrö
Tillsätt salt och olja. Knåda lätt och rulla dem så att de är lika långa som plåten. 2 dl grahamsmjöl. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen i det. Tillsätt både dinkel- ochgrahamsmjöl (spar ca 1dl till utbakningen) och knåda ihop till en deg. 2 dl grahamsmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.