I morse njöt vi av dessa ljuvliga grahamsbullar till frukost. Godmiddag mina goa bloggläsare. Dom gick hem även hos barnen som är 4 år samt två vildar på snart 1,5 år
Igår knepade jag ihop ett gäng frukostfräscha grahamsbullar - det går alltid hem. Med en stor och hungrig familj femton minuter bort kan man aldrig baka för mycket bröd
Lagade mat, bakade mina favorit-grahamsbullar och städade i lådor och skåp. Älskar dessa grahamsbullar, särskilt när de är precis nygjorda och med smör, ost och en klick marmelad på
Och till katergorin "så gott att det förtjänas att nämnas en gång till" hör även grahamsbullarna. Grahamsbullar20 st50 g jäst75 g smör5 dl mjölk2 tsk salt2 msk socker1 dl sirap5 dl (300 g) grahamsmjöl10 dl (600 g) vetemjöl specialSmält smöret, häll i mjölken och värm till den är 37 grader
Till kvällsmat igår bakade jag grahamsbullar och till dem kokade jag chokladmjölk. Jag bakade även "juligt" röda dammsugare och dem kommer jag att lägga ut senare i veckan
Grahamsbullar med russin. ca 20 st50 g smör eller margarin5 dl mjölk1 pkt jäst (50 g)1 msk salt2 dl russin1 l grahamsmjöl3-4 dl vetemjöl specialSmält matfettet i en kastrull
Häromdagen använde jag några deciliter vassle i dessa grahamsbullar. Den vätska som blir kvar efter att man har hällt av fil, eller yoghurt, kallas vassle, och den passar perfekt att använda som degspad när man bakar bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.