Ja, det skall var så länge som två timmar 9 dl vetemjöl. Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformar ( om man vill kan man olja pappret och strö det med sesamfrön, det blir extra gott)
Typ knäppa med fingrarna å vips stod där en näringsrik, god middag. Brödet som mättar all hunger Ingredienser 4 dl fil/yoghurt/créme fraich 7 dl mjöl (blanda typ råg, vete, etc
tänk bara på att degen ska vara lite klibbig när du bakar ut limporna ger bäst resultat då. dela degen i 4 lika delar som formas till limpor och lägges på smord långpanna. Dela degen i 5 delar lägg i brödformar som smörjes och strös med vallmofrö eller sesamfrö. 2 dl havregryn som svällt i vatten/mjölk
Den här tjejen kom på något som otroligt många i vårt stressade samhälle längtade efter, ett bröd som jäser över natten, som man slipper knåda och ser ut och smakar som ett riktigtbageri bröd
Kanske är det inte så man "ska" göra - men det är så jag gör, och det fungerar för mig. Igår blandade jag som sagt till en försur, och där har jag förstått att jag inte riktig går till väga som alla andra
Blanda allt och häll degen i en smord avlång brödform som rymmer 1½ L. Detta bröd behöver inte jäsa, en tunn skiva av brödet är jättegott med ost på eller bara med en klick smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.