Tvätta potatisen och nagga runtom med en gaffel. na i flingsalt och lägg dem i en ugnssäker form. Halvera potatisarna och gröp ur köttet med hjälp av en sked
Testa gärna andra fyllningar, exempelvis rödlök, lammfärs, rosmarin, vitlök och chèvre, eller testa päron, valnötter och ädelost för en vegetarisk variant
500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Inspirerad av både Kryddburken och Remsans bistro så blev det då äntligen dags. Härlig och lättlagad vardagsmat som jag nog inte ätit sedan jag flyttade hemifrån
)Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten. ) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma
Tillagningstiden kan variera för olika ugnar så det bästa är att mäta temperaturen på fisken. Här kommer ännu en enkel och god gratinerad lax med mumsig sås, denna gång smaksatt med vitt vin, dill och gräslök
Borsta och skölj potatisarna. Dela potatisarna på längden och gröp ur innehållet och lägg i en skål. Blanda potatisinkråmet med smör, grädde, crème fraiche, äggula, lax, skivad salladslök, dill och riven ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.