Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Flytande honung. Chèvre chaud, en klassisk förrätt. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Blanda chèvre, färskost, honung och peppar och klicka över rödbetorna. Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv
Toppa medchèvre skivorna. Skala chèvren. Låt rödbetorna svalna något innan du skalar dem med händerna. Koka rödbetorna i lätt saltat vatten i 20-30 minuter, känn med sticka om de är klara. Gratineringen är klar när chèvren fått fin gyllenbrun färg (2-3 minuter). 200g chèvre (så omogen som möjligt)
) Helt utan anledning, bara för att de anhöriga ville visa lite välvilja, omtanke och säkert ge oss personal ett bevis på att vi gör ett gott arbete med de gamla på vårt vårdboende, fick vi alla personal en julgåva
Lägg chèvre på, akaciahonung och sedan några kvistar färsk timjan. ev flytande honung. Till det några skivor serranoskinka, avokado och sallad med dressing av olivolja, balsamicovinäger och italiensk salladskrydda
Lägg upp på tallrik, ringla över honung och servera med lite ruccolasallad. Rosta brödskivorna och låt svalna, lägg brödet på bakplåtspapper på en plåt, lägg på osten och toppa med valnötter
Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och lägg på getosten. Ringla över honung. Lägg en getosttoast på salladen och ringla ev över ytterligare lite honung
Ringla lite honung över. 1 cm skiva chevre per portionoch en toastskivalite flytande honung+blandad salladrödlökkörsbärstomaterpinjenötter - eller som här rostade solrosfrönKokta rödbetor (överkurs - men gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.