Lägg laxsidanmed skinnsidan ner på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Flytta över fisken till ett stort uppläggningsfat och garnera med citron och färska kryddor
späd ev med lite mer vätska. Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond
Servera den gärna med en sallad på rucola med lite olivolja och vinäger. 500 g lax i portionsbitar. 1Lägg laxen i en ugnsfast form. 1Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med riven parmesanost. 1Garnera gratängen med färsk basilika
Pensla laxenmed senapsblandningen och vänd den i ströbrödsblandningen. Smaka av med salt och peppar. Servera till laxen tillsammans med kokt potatis, kokta ärter, kokta sockerärter och citronklyftor
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Lägg upp ett berg underbart smaksatta nudlar, toppa medlaxen och en klyfta eller halva lime. Stek laxen gyllene men fortfarande lite rå i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.