Sedan är det bara att ta fram och skära upp så mycket som du behöver, passar utmärkt till t ex bakpotatis, en god köttbit eller kanske gratinerade kräftor
1 kg musslor med skal 1 dl vatten 75 g smör, rumsvarmt 1 tsk sambal oelek 1 limefrukt, rivet skal av 2 msk färsk persilja, hackad 1 klyfta vitlök flingsalt, till ungformen
Gratinerademusslor med parmesanost. Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den. Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna
Äter man musslorna som ensamrätt räcker receptet till två pers. Skölj musslorna och kasta de som är skadade eller inte öppnar sig när du knackar dem mot diskbänken
Recept. manda. mån, 2013-09-16 12. 47. 25min. (1). Sätt på ugnen på 200 grader. Pressa vitlöken i en bunken, blanda alla ingredienser tillsammans till en "smet" och lägg på en jämn sked på var mussla
Det är viktigt att bara använda levande musslor. Det kan man kontrollera genom att knacka försiktigt på de öppna musslorna eller peta lite försiktigt i muskeln
Till förrätt blir det Toast med stekta musslor. Nu skall jag busa med lille prinsen maten var godkänt fast musslorna var lite mysko… skojar bara han skippade dem, var lite för tufft för hans smak
Lägg i musslorna i det kokande vattnet och låt koka några minuter. Sigrid, 2 år, åt bara det vitlöksgratinerade brödet medan Arvid, 4 år, åt allt utom ostronen med god aptit. Gratinerademusslor, 4 port2 nätpåsar färska blåmusslor100 g smör, rumsvarmt1 kruka basilika1 kruka persilja4 vitlöksklyftorsalt och svarpeppar efter smakströbrödSkölj och kolla musslorna noga, alla musslor som inte stänger sig då Du knackar lätt på dem, slänger Du. Gratinerademusslor, 4 port. 2 nätpåsar färska blåmusslor
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Här kommer receptet som jag lagade i lördags. Jag har nog bara ätit färsk hummer förut, men gratinerad var riktigt gott och kan med fördel göras på fryst hummer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.