Servera med valfri pasta, jag använde tagliatelle. Jag köpte en fin laxsida på affären häromdagen. Men lite av laxen sparade jag och använde till en sås som passade utmärkt till pasta
Skär laxen i kuber. Hacka vitlöken o blanda med crème fraiche, grädde och vin i en kastrull. Koka i ca 5 minuter och krydda med salt och peppar. 450 g lax i kuber
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Len sås med lite sting från cayennepeppar. Servera med nykokt pasta. 400 g lax utan skinn i bitar. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter. 400 g lax utan skinn i bitar
Vad säger du om en krämig pastasås medlax och räkor. Smaka av med salt och peppar. Lägg i dillen och räkorna och blanda till sist försiktigt ihop med den nykokta pastan
Lägg ihop laxfiléernamed köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del. Fast det är gott till lunch med ett kokt ägg också, eller i pastasåsen, eller som förrättssnurra med god fyllning
Receptet finns med i senaste pastaboken som mannen i fråga just gett ut, Markus Pasta, en bok som vi nog faktiskt får ta och införskaffa till samlingen (hej då kokboksstopp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.