Sommarmat på högsta nivå. Ibland när jag får akut hemlängtan så lagar jag denna rätten. Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill. Jag tror inte jag far med osanning om jag säger att jag inte ätit det på säkert femton år
Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn
8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt. 8st Skivor gravad lax, (köper du färdig så stänk på några droppar brännvin gärna smaksatt med dill & kummin) alt
Rökt makrill är bland det bästa jag vet på sommaren. Alldeles ljummen ska man äta den. Här kommer min pappas goda recept på rökt makrill och det är så jag alltid äter den
Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Jag saltade och pepprade dom och fyllde dom med citronskivor och strösslade över hackad gräslök innan jag rullade in dom i aluminiumfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.