Jag trädde dem på grillspett ochhalstrade dem i riktigt hett grilljärn penslade med olja. Fiskbilen från Lomma har ibland färska musslor och då gäller det att passa på
Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Eller är du som jag och blandar både kallt och varmt i en salig röra på tallriken
TIMJAN OCHBLODAPELSINGRAVAD LAX MED SENAPSSÅS. På mitt julbord, får den gravade laxen en given plats. Julborden står som spön i backen och jag tänkte tipsa, i god tid, om några goda julrecept som kommer finnas på mitt julbord
Mjöla och peppra ankleverskivorna. Halstra ankleverskivorna utan extra fett, först en minut på vardera sidan, så att de får färg och yta, sedan på svagare värme så att de blir ljumma inuti
Däremot var det lördagskvällens varmrätt, i den meny som började med syrlig räk- och avocadococtail och slutade med citron-panna cotta med dulce de leche och hallon
Jag hade några skivor färsk tonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Skala och tärna mango och avokad. Tärna tomat och hacka lök och chili. Blanda i en skål med en halv pressad lime, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och peppar
) och i ärlighetens namn skulle jag kunna tänka mig att jobba tredagarsvecka jämt. I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.