Lax är en självklarhet på julbordet för mig och idag är min gravade lax klar. Riv skalet av limen på rivjärn och finhacka chilin, (ta inte med kärnorna)
4 450 g strömmingsfilé 500 g mandelpotatis 1 1/2 msk fänkålsfrön 1 tsk salt 1/2 dl riven eller hyvlad pepparrot 1 dl plockade blandade örter t ex libbsticka, gräslök och dill 8 rädisor smör stora knäckebröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 50 g smör eller margarin 1/2 dl dill (hackad) salt och svartpeppar ca 24 strömmingsfiléer 1 dl rågmjöl 3/4 gurka msk riven pepparrot Till servering potatis puré Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
Servera laxen med pressad potatis, riven pepparrot, citronklyftor att pressa över fisken och sugarsnaps som du sköljer av och snabbt fräser några minuter på hög värme i lite smör med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.