I år med bara helt vanliga kräftor. De var riktigt goda, med mycket dillsmak. Förra året var jag på en härlig kräftskiva, då wokade vi Ernst Kirchsteiger’s Limekräftor på Muurika
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Servera med ett bröd och citronklyfta. Gratinerade kräftor. Om du vill ha bröd = Vitlöksbröd, ta olivoja pressa vitlök rosta de i ugnen och servera till kräftorna
Tyvärr hade den nog legat där lite för länge så den var inte så himla god att äta som den var men den passade perfekt att använda till en gravlaxröramed en massa annat gott
Egentligen hade jag tänkt spara bloggandet till den planerade nyårskavalkaden i morgon, men när jag nu hittade de där gravlaxskivorna längst bak i kylen bestämde jag mig för att "reta er" med en liten amuse bouche
Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Alltså, augusti, kräftor, räkor, vänner och en riktigt smarrig kantarellpaj som tillbehör
Lägg i kräftorna och koka upp. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftor och lag snabbt. Förvara kräftorna i lagen i 1–2 dygn före servering. 1 kg kräftor
Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt". Hade väl en liten hemlighet i bakfickan med som dom fick hjälpa mig med, spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.