Grekisk citronkyckling allt-i-ett
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • urbenad kyckling i bitar
  • 1 olivolja
  • 1 vitlök, rivna
  • 1 sambal oelek
  • 1 rosmarin och timjan
  • 1 ekologisk citron, tvättad och skivad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 saffran
  • 1 basmatiris, sköljt i kallt vatten
  • 1 vitt vin
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 1 svarta urkärnade kalamataoliver
  • 1 blandade grönsaker i små bitar tex grönkål, broccoli, ärtor, grönsaksris (frysta eller färska)
  • 1 fetaost
  • 1 granatäpplekärnor1. Massera in marinaden i kycklingen, låt den gärna marinera några timmar eller över natten i kylen. 2. Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme, 175 grader varmluft. 3. Bryn kycklingen i en ugnsfast gryta (välj en som har lock). Tillsätt lök, fräs någon minut, tillsätt saffran och ris. 4. Rör ner vin, vatten och salt. Jag brukar även låta citronskivorna och oliverna koka med. 5. Grädda 20 minuter med lock, testa att riset och kycklingen är färdig mot slutet eftersom tiden kan variera med olika ugnar. 6. Rör ner grönsakerna mot slutet. 7. Toppa med fetaost och granatäpple innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.