Stifado, grekisk kaningryta. Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kaneloch örter – och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
Kaninens ljusa kött påminner ganska mycket om kyckling men har en sötare smak, vilket passar fantastiskt bra ihop med söt, karamelliserad lök, vin, kaneloch örter - och som jag påpekat innan är det kanelen som sätter den där speciella grekiska prägeln och binder ihop smakerna
Tillsätt i grytan med köttet och marinaden. Fyll upp med vatten så att det täcker köttet. Tillsätt de skalade vitlöksklyftornaoch fortsätt stöta tills det bildats en massa
I en kastrull bryn grytbitarna i olivoljan, riv den gula lökenoch ta i den. Ta nu i buljongtärningen, kryddpepparkornen, tomatpurén, vattnet, persiljan,sockret samt krydda med salt och peppar
Häll i champinjonerna ochpurjolökenoch koka upp, smaka av med salt och peppar. Servera med potatis. Tillsätt lagerblad, vitlök, tomatpuré, kanel, ingefära, vatten och oxfond
Den syrliga och enormt vackra harsyran – på bilden en röd variant – är lika dekorativ där den breder ut sig med sina skira tunna blad över marken på sin växtplats, som den är som garnering eller extra smaksättare på tallriken
Skala och riv i vitlökoch smaka av med citronsaft, honung, salt och peppar. Skölj, kärna ur och finhacka chilipeppar samt skölj och finhacka purjolökoch persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.