Blanda alla ingredienserna till biffar i en stor skål (ej fetan). Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Biffar. Servera biffarna med din fruktiga sallad och örtdressing. Smula i fetaost, blanda om och forma 8 biffar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Nu till kvällens middag, grekiskabiffar, som jag fick proffshjälp med av Vincent. Biffarna blev i lite varierande storlekar, men det gör ju inget, huvudsaken att barnen får vara med om de vill
Biffarna har jag smaksatt med vitlök, citron och oregano. Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök
Blanda sen alla ingredienser till biffarna. Värm en stekpanna och stek biffarna i oljan. När biffarna fått fin yta lyft över dom i en ugnssäker form, häll vatten i stekpannan och vispa upp skyn från botten
Det vart Grekiskabiffar med en god nerkokt tomatsås och stekta grönsaker. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en bunke och forma sedan biffar av smeten som du sedan steker i stek eller grillpanna
Idag bjuder jag på härligt saftiga biffar med grekiska smaker. Jo, fetaostbiffar som badar i en härlig tomat- och paprikasås och serveras tillsammans med ugnsrostade grönsaker
Jag stekte biffar och serverade med medelhavsgrönsaker och tzatsiki. Grekiskabiffarca 8 st500 g nötfärs1 ägg1 tsk saltpeppar½ riven gul löken näve oliver, hackade2 msk persiljaBlanda samman ingredienserna, forma biffar och stek i panna på båda sidorna(eller grilla)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.