Häll i Vattnet och rör om tills jästen löst sig. 1) Smula jästen i en bunke. 2) Häll i resten av alla ingredienser. och knåda tills degen blirsmidig och släpper bunkens kanter och låt jäsa 40 minuter under duk. 3) Ta degen på mjölat bakbord och forma till 2 runda bröd och låt jäsa 30 minuter under duk. 4) Snitta bröden och grädda i 20-30 minuter 50 g Jäst
Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, ägg och det mesta av mjölet, spara litetillutbakningen
Igår bakade jag grekisktlantbröd och det blev riktigtgott. Ficktill och med beröm av sambon som är rätt kinkig när det gäller bröd, det villinte säga lite
Detta grekiskalantbröd är busenkelt att göra och blirfantastisktgott. Jo, ett gott bröd såklart. Nu har verkligen kylan börjat infinnasig över vårt land
För ett tag sen gick jag ini en bubbla, en surdegsbubbla. Kom fram till att inte alla har tid eller vill sätta en riktigt surdeg (knappt jag själv heller) så då började jag testa mig fram, läste på en massa och hittade detta recept från Leila
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.