Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Lägg den på ett fat och täck kalkonen med folie. är genomskinlig på delar där det är tjockt med kött. Torka av kalkonen och salta och peppra inne i kalkonen lägg in lök vitlökochcitronen
Lite Gremolata-känsla är det över den här pippin. Krydda med det rivna citronskalet, salt och peppar. Vill man slippa omaket med att smälta smör och blanda med olivolja funkar Arlas "smör- och olivblandning"
Hacka lårköttet grovt, blanda medcitronskal, vitlökoch persilja. Servera tillsammans med sås och potatis samt kycklingklubborna som tillreds enligt receptet
jordärtsskockssoppa med västerbottenflarn, och till dessert hade min glassälskande man gjort en lime- och kokosparfait till vilken han serverade smör- och sockerstekt ananas
Tryck till lite lätt i mitten längs med alltihop och lägg i fyllningen. rejät med persilja. Som när man längtar något riktigt mycket och det blir så lyckat
½ dl olivolja medcitronsmak. I en väl rengjord glasflaska som innehållit någon av Druvans olika vinäger ,hälles alla ingredienserna och omskakas kraftigt
Kött och potatis och SÅS – så ska de va. Finhacka persilja, soltorkade tomater ochvitlök samt ett par matskedar av marinaden, antingen för hand eller i en mixer
4 Kyckling 900 g fast potatis 2 rödlökar 2 förkokta majskolvar 2 msk olivolja salt och peppar 4 kycklingklubbor 250 g körsbärstomater 1/2 dl balsamvinäger Citron- och persiljehack 1 citron 1/2 kruka persilja Vitlökskräm 2 dl smetana 1 vitlöksklyfta salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Platta till sist ut "bollarna" med en stekspade så att de sjunker ihop lite. Knäck äggen i en bunke och vispa i grädden, vänd ner kryddorna och till sist ströbrödet, låt stå och svälla en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.