Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Servera högreven med sötpotatisen, ugnsbakade tomater och chiliailoi. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja. Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar
Den här gången hade vi en avokado, några körsbärstomater, en rödlök, lite basilika och en halvgammal baguette som jag använde till att göra goda bruschettas av till middag och de blev jättegoda
Jag la snedskurna baguetter på en plåt, penslade med olivolja och grillade dem i ugnen. Jag gjorde jättemånga bruschettas så jag struntade i att gnida dem med vitlök den här gången - allt för att vinna tid
16 kvisttomater. 1Créma di balsamico eller balsamvinägerGnid in bröden med vitlök och olivolja. 1Skär tomaterna och mozzarellan i mindre bitar och grovhacka basilikan. 1Blanda samman i en skål och smaka av med salt och peppar
Åh, åh samtidigt njuta av nygrillade kycklingspett. Vi åt alltså spetten tillsammans med brödet som vi doppade i en örtkryddad yoghurt och soltorkad tomatpesto
Mosa ihop fetaost med creme fracihe, strimlad tomat och mozzarella. Barnen håller sig sysselsatta med grannpojken som har en fyrhjuling så jag får lite egentid till att lösa korsord och läsa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.