2 Chili- och limesmör 100 g rumsvarmt smör finrivet skal av 1 lime 2 tsk pressad limejuice 1 urkärnad och hackad chili 3 msk kokosflingor salt Majskolv 4 förkokta majskolvar flingsalt Blomkålmed kaprisvinägrett 1 medelstortblomkålshuvud salt olja 1/2 dl finhackad kapris 2 tsk dijonsenap 2 msk vinäger 1 dl olivolja Innanlårskappa ca 360 g innanlårskappa av nötkött Lägg till i inköpslistan
Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Hacka lök, paprika och tomat fint. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
Servera fläskkotletterna i skysåsen med rostad potatis och äpple samt grönsaksstavar. Fläskkotletter. Blanda potatisen med olivolja och salt efter smak
Grillad kalvfilé med salsiccia ochgrilladblomkål hamnade på middagsmenyn ikväll. Skär upp kalvfilén och servera den och salsiccian på en bädd av grilladblomkål
Servera köttet tillsammans med kokt potatis ochgrillade äppelskivor. Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.