11 dl
rapsoljaGlaze: Blanda paprikapulver, chilipulver, smulad timjan, salt, socker och svartpeppar. Blanda i vinägern. Tillsätt oljan i en stråle under fortsatt blandning.
1 Grillad
flankstek: Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter.
1 Pensla
köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen.
1 Grilla
köttet under lock, när köttermometern visar cirka 60 grader är köttet rödrosa inuti. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet.
1 Ta
upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter. Skär sedan köttet i tunna skivor.
4 600 g US Beef flankstek (Flank Steak) Mango coleslaw 125 g fryst mango 400 g vitkål 1 morot 3 msk majonnäs 1 dl crème fraiche 1 tsk rödvinsvinäger 1 1/2 tsk dijonsenap salt och svartpeppar Grillad bakpotatis 4 bakpotatisar 4 msk olivolja salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.