Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravadlax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravadlax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Servera med grillade grönsaker och aioli. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Chilimarinerad lax 2 port. 2 bitar laxrygg à 200 g. Chilimarinerad lax 2 port. 2 bitar laxrygg 200 g
Gravadlax serveras oftast i tunna skivor. Skär ut laxen i filéer, men låt skinnet sitta kvar. Gnid in laxen med kryddblandningen och lägg ihop filéerna med rikligt med grovhackad dill emellan
Skär laxfile i kuber. Sprid ut laxkuberna ovanpå. Häll såsen över lax och grönsaker. Lax i ugn med squash, grillad paprika och tomat (4 port). 500 g laxfilé (eller 3 laxfileer). 100 g röd grillad paprika (strimlad). Jag använde iMat 500 g laxfilé. 3 laxfileer. 100 g röd grillad paprika
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxen med olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Kanske inte när jag gör en makaronipudding eller steker pannkakor. -) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus
4 4 portionsbitar laxfilé (à ca 150 g) 4 dubbla folieark salt och svartpeppar 2 msk smör 4 msk hackade örter t ex dill, persilja, gräslök eller körvel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.