4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Krydda med salt och svartpeppar. Skär grönsakerna i mindre bitar. Placera filéerna ovanpå grönsakerna. 1 kg kycklingfilé. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30-45 min tills grönsakerna blivit mjuka. 1 kg kycklingfilé
Banka ut kycklingen eller dela dem på längden om de är stora. Det låter kanske tråkigt, men allt går att förbereda och det är så himla gott medugnsrostade rotsaker
Servera kycklingenmed de wokade grönsakerna, matvete och örtkeson. marinerade kycklingfiléer. Hacka örterna och blanda med keso, ställ svalt tills servering
Blanda ner den kokta avrunna pastan i grytan med den varma kycklingen och grönsakerna. Blanda Philadelphia-blandningen medkycklingen i grytan och tillsätt kycklingbuljongen
Till dagens lunch kom den färdiglagade kycklingen bra till hands. Eftersom jag och David har två stora hundar som kräver ganska mycket motion, åker vi hem varje lunch för att gå ut med dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.