Servera medgrillade grönsaker och aioli. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Pensla laxfilén med olja och ringla över lite limesaft. Skala potatisen och skär den i tärningar. Börja med att röra samman alla ingredienserna till limesmöret
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxen med olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
-) Grilladoch kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Helt galet hur grillad fisk kan få så fin färg och smaka så gott
Viltfångad chumlax, pinklax eller atlantlax brukar finnas i frysdisken på större butiker. Fick senare låna stugan när jag grillade i flera dagar och utomhusbilderna togs till min kokbok Grillmat LCHF
Smaka av med salt och peppar. Mycket smakrik och intressant rätt en vanlig söndag. Blanda sedan broccolin, avocadon, valnötterna, persiljan o osten med en matberedare eller en stavmixer
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.