14 bitar
lax á 150 g Saften av 1/2 citron 2 msk olivolja 1 dl bulgur 2 mogna tomater 1 avokado ½ rödlök ½ knippa dill ½ tsk rivet citronskal 1 msk olivolja Salt Peppar Chilisås 2 dl lätt crème fraiche (ev laktosfri) 2-3 msk sweet chilisås Saften av 1 limeVänd laxbitarna i en blandning av citron och olivolja. Krydda med salt och peppar. Koka bulgurn och låt svalna något. Skär tomaterna och avokadon i mondre bitar. Skiva rödlöken. Hacka dillen. Blanda bulgurn med tomatbitarna, avokadon, rödlöken, dillen och citronskalet. Rör ner lite olja och smaksätt med salt och peppar. Grilla eller stek laxen ca 3 min på var sida. Servera med sås gjord på crème fraiche, sweet chilisås och lite limesaft. Salt och peppar behövs inte i såsen.
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxenmed olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
-) Grillad och kryddad med färdig mix med smak av chipotle (rökt paprika) och lite citrus. Helt galet hur grillad fisk kan få så fin färg och smaka så gott
4 4 portionsbitar laxfilé (à ca 150 g) 4 dubbla folieark salt och svartpeppar 2 msk smör 4 msk hackade örter t ex dill, persilja, gräslök eller körvel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.