Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Det kan låta länge, men det tar tid om man grillar laxen en bit ifrån glöden som jag gjorde. Vi åt grilladlax, med många olika röror, sallader och såser
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxenmed olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Så utgå ifrån storlek på meloner & lökar (. Om mitt recept känns otillräckligt eller fjuttigt så googla på vattenmelon + feta + sallad så får du mängder av träffar att välja och vraka ifrån
4 4 portionsbitar laxfilé (à ca 150 g) 4 dubbla folieark salt och svartpeppar 2 msk smör 4 msk hackade örter t ex dill, persilja, gräslök eller körvel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Lägg laxfjärilarna i en ugnssäker form. Smaka av med salt och peppar. Servera med romsåsen och till exempel kokt potatis, sallad med paprika och skivad lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.