Ingredienser Portioner: 4 ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska) 1/2 burk pesto (à 185 g) salt och peppar 1 citron i klyftor till servering Potatissallad 1 knippe sparris 800 g delikatess- eller färskpotatis 1 citron 1 dl vatten 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm peppar 80 g parmesanost (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven) 1 påse ruccolablad (à ca 70 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Smaka av med salt och peppar. Till potatissalladen, finhacka rödlök samt tärna potatis. Lägg i en bunke tillsammans med rädisor, rödlök och sockerärtor
Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Jag serverade den med färskpotatis och dillmajonnäs - egentillverkad, men självklart går det bra att använda färdig majonnäs
Blanda med potatisen med lök, tomater och gurka. Potatissallad. Blanda potati-sarna med 1 msk olja, salt och peppar och lägg på låt med bakplåtspap-per. Grilla eller stek kotletterna i en stekpanna med smör, ca 4 minuter per sida
Servera medpotatissalladen och cremen. Ha ner dessa i en skål tillsammans med potatisen. Potatissallad. Rör ihop allt och avsluta med att strössla gökärts-blommor ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.