Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Grilladoxfilémed madeirasåsPortioner. Låt reducera till hälften, smaka av med salt och vitpeppar, avsluta såsen med smöret och resten av madeiran precis före servering
Pensla oxfilénmed olja och krydda med salt och peppar. Servera oxfilén tillsammans med marmeladen. Grilla oxfilén runt om 6-8 min beroende på hur genomgrillad du vill ha köttet. 4 bitar oxfilé (600 g)
Jag gnider in den med en god kryddpasta innan jag lägger den på grillen. Ibland blir jag riktigt sugen på en bra grillad köttbit, så idag när grillen är laddad så kunde det vara gott
Grillen behöver förberedas med en rejäl glödbedd för både direkt och indirekt grillning. Nu har maken stått vid grillen igen, den här gången blev det till att testa hel oxfilé
Jag beställde en grilladoxfilé "provencale" med råstekt potatis och haricots verts. Det var otroligt gott och med mycket smak av vitlök som sig bör (något som kanske inte helt uppskattades av alla den kvällen haha)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.