Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Vi testade att grava köttet först och sedan grilla det. 1 kg oxfile 3 msk flingsalt 3 msk strösocker 2 tsk mald svartpeppar 3 krossade vitlöksklyftor med skal 1,5 dl persilja, hackad 5 cl gin,. 3 krossade vitlöksklyftor med skal
Putsa oxfilénoch marinera minst en timme innan tillagning. Ta upp oxfilén, torka av den. Blanda med bearnaisesåsen och lägg tillbaka blandningen i potatisarna
Servera köttet med en grillad tomathalva, steklökar, en skiva beasmör och din favoritsallad. Finhacka schalottenlöken och mosa ihop alla ingredienser med en gaffel
Salta och peppra filén, pensla med sweet chilisås. pensla med sweet chilisås under stektiden. skiva champinjonerna och stek dom tillsammans med lite vitlök
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Putsa oxfilénoch stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
oxfilé,. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Börja med potatiskakan. Klipp till ett ark bakplåtspapper och lägg ovanpå potatisen
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.