Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Servera högreven med sötpotatisen, ugnsbakade tomater och chiliailoi. med cocktailtomater. ca 1,3kg Högrev i bit4msk Smör, osaltatSalt & svartpeppar från kvarn3st Sötpotatisar2st Kvistar med cocktailtomater4msk BBQ såsChiliailoi. Skär i klyftor och ugnsbaka i ca 25-30min tillsammans med de skölja tomatkvistarna
Åh, åh samtidigt njuta av nygrillade kycklingspett. Vi åt alltså spetten tillsammans med brödet som vi doppade i en örtkryddad yoghurt och soltorkad tomatpesto
Lägg antingen tomaterna bredvid kycklingen på grillen eller på en plåt i ugnen. 12 msk tomatpuré. 1300 g körsbärstomater på kvist. 1Marinad1 dl turkisk yoghurt 2 msk tomatpuré 0,5 citron, saften 2 klyftor vitlök, rivna 0,5 dl olivolja 2 tsk pulbiber (turkiska chiliflakes, kan ersättas med vanliga chiliflakes eller paprikapulver) 1 tsk timjan 1 tsk spiskummin 1 msk paprikapulver salt peppar grillspett 300 g körsbärstomater på kvist
Mosa ihop fetaost med creme fracihe, strimlad tomat och mozzarella. Grillad ciabatta med salami, fetaost och soltorkade tomater1 ciabattabröd3 skivor salamien bit fetaost3 soltorkade tomater i oljanågra minikulor mozzarellaost1 msk creme fraicheostDela brödet
Grilla tomaterna på hög värme en liten stund på ena sidan, vänd på dem när de har "grillmönster". Efter någon minut eller två så kommer mozzarellan att vara mjuk och lite krämig, lägg dem nu på bröden med mozzarellan och bladet mot brödet, så att den fint mönstrade tomatskivan syns
Tomatsallad finns ju i många varianter. Korianderkryddade tomater. Skär tomaterna i olika stora bitar. Vänd runt salladslöken, koriandern och tomaterna i oljan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.