Grillad några citronklyftor och servera medbasilka-aioli och literippladbalsamicocremé. Pensla tonfiskenmedolivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligtmed havssalt innangrillningen
Servera den varma nygrilladetonfiskenmed den kalla och fruktiga salsan. Grilla eller stek tonfisken ett par minuter på varje sida, men se till att den behåller en rå kärna
När tonfisken är klar skär den iskivor och servera med den goda aioli majonäsen. I går var vi på fisk marknaden här i Portugal och köpte färsk tonfiski en hel bit
Färsk tonfisk är otroligt gott att grilla eller halstra och servera med en fräsch salsa. Ta fram tonfisken ur kylen så den blirlite varmare innangrillningen eller halstringen
Skölj kronärtskockorna irikligtmed vatten låt rinna av och torka med hushålls papper. Grilladtonfisk skall alltid ha en rå kärna imitten för att bli godast
½ liten röd chili, hackad. 600 g tonfisk, skuren ibitar (fryst, tinad går bra). 2 dl teryakimarinad, finns på hyllan för asiatisk mat. 1/4 liten purjolök. 2 1/2 msk risvinäger (alt annan ljus vinäger). 4 msk orientaliskfisksås (fish sauce). 50 g smör cirka 1 msk wasabipasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.