Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
salt och malen svartpeppar. Skär auberginen och zucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja. Riv osten, hacka persiljan och timjan samt skala vitlöksklyftorna
Skär upp dina grillade lammracks och njut med aubergine och fyllda champinjoner. grillade lammracks. Det är gott och med en termometer i köttet så är det jättelätt att göra
Det är då riktigt trevligt att kunna ta fram grillpannan och bränna på en köttbit lite kvickt. Börja med att rensa endiverna, dela i kvartar och stek dem i olivolja
Jag hittade små söta mini zucchini och även vackra aubergines, en var vit och såg ut som ett ägg, den andra ljus lila, vit och rund, den tredje var lila och långsmal
Naturligtvis går det lika bra att grilla på utegrillen men då får ni pensla på rikligt med olivolja på zucchiniskivorna samt sparrisen innan ni lägger på dem på grillen
Naturligtvis går det lika bra att grilla på utegrillen men då får ni pensla på rikligt med olivolja på zucchiniskivorna samt sparrisen innan ni lägger på dem på grillen
Smörj en ugnssäker form, och bottna med aubergine ochzucchiniskivor (och ev potatisskivor). Vanligtvis har man vit sås smaksatt med ost i moussaka, men eftersom jag skulle göra en glutenfri variant blev det bara yoghurt med två sorters smulad och riven getost i
Börja med att vätska ur auberginerna genom att skära dem i skivor och strö rikligt med salt över. Bottna en smord ugnsform med hälften av aubergine- ochzucchiniskivorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.