Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
Brorsan ansvarar för muurikkan som han fick i 40-årspresent i juni. I fredags var vi på middag hos grannarna på landet som dessutom hade besök från storsta'n
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Oregano-torkad. Låt stå i kylen medans du trixar ihop det grillade
Lyft över den grillade laxen på ett snyggt fat och skeda över avokadosalsan. 1-2 vitlöksklyftor. en bit färsk ingefära, ca 3 cm 1-2 vitlöksklyftor 1 lime, skalet
Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka. Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. 2-3 knippen sparris
Grilla på grillen 15-20 minuter eller tills laxen är klar. Eftersom vi nu håller på med husmålning så har vi haft god hjälp av våran närmsta granne, som så snällt erbjöd sig av sin arbetskraft
En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
-). -) Vinet passade alldeles utmärkt till maten och var riktigt gott. -) Längtar. -) 1 maj och hela familjen är ledig, skööönt. 2-3 dl turkisk yoghurt. -) 1 maj och. 2-3 dl turkisk yoghurt
Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Tar ca 15-20 min. 1-2 msk stenbitsrom. 1-2 msk stenbitsrom. Grillad laxfilé är verkligen hur gott som helst och enkelt eftersom det nästan sköter sig själv på grillen
Dela paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Hacka lök. Fräs löken med nötkött. Strimla soltorkade tomater, smula fetaosten och blanda allt tillsammans med hackade pumpafrön och crème fraiche
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Då var det måndag igen. Maken är hemma och ordningen är återställd. Fyra dagar kvar sedan drar vi till London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.