En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Jag lade köttet i marinad i två dagar innan vi grillade det. Koka potatisenmed skalet på. Ett recept jag hittade hos min bloggkollega Lotta med bloggen Två små kök
Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen och grilladepotatishalvor (helt frivilligt). Potatisgris som jag är nöjer jag mig ju inte med det, utan som tillbehör blev det även en repris på potatisen till kycklingen tidigare i somras
Dom är billiga, enkla att tillaga och kan ätas både varma nygrillade, eller kalla dagen efter. Rimmade kycklingben är bland det absolut godaste som finns och de kan med fördel rökas om man har tillgång till en rök
Låt det marineras medans sås och potatis förbereds. Myntasås med äpple. Smashad potatis. Lägg den kokta potatisen på bakplåtsklädd plåt och dunka till potatisenmed typ mortelstöten
Servera till den grillade fisken. Servera med dillsmör, rostad potatis och blandad sallad. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen
Marinerade kycklingben i rosmarin och oregano tillsammans medpotatis och morötter. Lägg kycklingbenen i en ugnsform, tillsätt sedan potatisen, morötterna och löken runt om kycklingbenen
Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.