10.5 lime,
finrivet skal (endast det gröna) och saft
1 salt1
Skala och skär alla rotfrukter i lika stora grova bitar. Vänd runt rotfrukterna med olja och grilla till fin färg. Flytta dem till indirekt glöd och låt baka (gärna under lock) tills de är mjuka. Salta. Bryt halloumin i mitten till två delar. Grilla och skär sen i stavar. 2 Rör ihop alla ingredienser till avokadosalsan och smaka av med salt. Skeda avokadosalsan över de varma rotfrukterna och halloumin och servera direkt.
Servera den varma nygrillade tonfisken med den kalla och fruktiga salsan. Vänd ihop alltsammans och blanda med vit balsamvinäger, olivolja, salt och peppar
Pensla med vitlökssmör och servera direkt med den grillade osten, grönsaker och tzatziki. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och blanda medhalloumi
Blanda övriga ingredienser och häll över osten. urkärnad och finhackad. Skär halloumi i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja och grilla snabbt på båda sidor. 1 pkt (250 g) Zeta Halloumi
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Grilla hallouminoch servera med ungsgrönsakerna och getostkrämen. Halloumi går relativt fort att grilla så förbered tillbehören innan och när grönsakerna har sina sista minutrar i ugnen kan är det tid att lägga osten på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.