En riktigt enkel helgrätt som sköter sig själv i ugnen en stund medan du fixar till en gudomligt god sås och tillbehör snabbt och enkelt och medan köttet vilar friterar du ett gäng pommes frites
4 pers400-500 g falukorv1 liten lök, finhackad1 pkt bacon, strimlad½ liten burk majsca 1 ½ dl creme fraiche½-1 tsk bbq grillmix miami (krydda från kryddhuset, går bra att byta ut mot valfri krydda)peppar1 msk sweet chilisauceca tre små bärnstenstomater eller andra cocktailtomater, skivadSätt ugnen på 200 °
Jag kunde välja mellan Beer Can Chicken, Bbq Smoke Grillmix och Bbq Chipotle Chicken. I början av sommaren fick jag en värdekupong från Kronfågel för att testa en av deras nyheter
Rör om och lägg i skinkstrimlorna, låt stå ca 45min. Sätt ugnen på 175garder. Häll 1 1/2msk matolja i en långpanna, lägg i dom marinerade skinkbitarna, låt steka i ugnen ca 35min, vänd på bitarna och stek 20-25min till
Vi delade på olika smårätter bland annat tonfiskcarpaccio, grillad bläckfisk, friterad fisk och grillspett samt avslutade med en grillmix som vi knappt fick plats i magen
Till varmrätt åt jag kycklingspett och Danne tog en grillmix. TBT. Torsdag och en tbt passar därmed bra. Idag handlar det om en fullkomligt fenomenal middagsdejt i Göteborg
Efter att ha blivit kycklinginspirerad i onsdags köpte jag vid veckans storhandling en förpackning BBQ Grillmix Smoke från Kronfågel som hamnade på grillen hemma i lördags till lunch
Grillmix med bearnaise. Fisken tyckte Cathrine om men inte jag men grillmixen (köttbit, kycklinglår, revbensspjäll), den rostade potatisen och den egengjorda bearnaisesåsen var helt fantastisk och helt klart värd 110 kr
Om ni väljer meny 2 kan jag förvarna er att inte äta er för mätta på meze så att ni endast kan ta en tugga av grillmixen, för att ni är för mätta (jag vet, done that twice)
Börja med att koka potatisen. Ånga av, trä upp på blötlagda grillpinnar och pensla med lite olja. Välj en eller ett par sorters kött (tillsammans 600 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.