Grillrökt, lågtempat älginnanlår med skogssås
cat's bak- och matblogg
cat's bak- och matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 portioner
  • 2 kg älg
  • att pensla med
  • 3 gula lökar
  • / 100 g rotselleri
  • eller
  • / 4 vitlöksklyftor
  • / 3 d svart trumpetsvamp
  • / 1 tsk vetemjöl
  • / 0,8-1 l vispgrädde
  • / 5 dl creme fraiche
  • / 1,5-2 dl cognac
  • / 0,5 dl sherry
  • / 0,5 dl kalvfond
  • / 1 köttbuljongtärning
  • / 1-2 msk timjan
  • / 1 msk enbär
  • / 1-2 tsk worcestershire sås
  • / 0,5 dl rönnbär
  • 2 msk äppelsirap
  • 1 timme sänks temperaturen till ca
  • 55 grader Efter ytterligare ett par timmar höjs temperaturen till
  • 70-80 grader Ta ut köttet när det når
  • 60 grader innertemperatur

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.