Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta Texas Chili
Det finns mer hos det amerikanska köket än snabba burgare, friterad kyckling och makaroner med ost. Putsa köttet från hinnor & senor, skär det i mindre bitar
Blir måhända godare med massa roliga sorters chili med olika form, färg och styrka, men om man vill slippa leta runt i specialaffärer kan jag garantera att denna chilin blev riktigt, riktigt smaskig
De hade en enkel murad utegrill, och ville gärna att jag skulle laga min texas chili med tillbehör (bland annat en helt sjukt god guacamole som jag snart kommer lägga upp receptet på)
I slutet kan man försiktigt röra med en visp så köttet faller isär. Om man tröttnat lite på tacos och pulled pork eller bara vill testa något nytt till fredagsmyset kan jag tipsa om denna Texas chili
Så här i höstrusket passar det perfekt med en riktigt värmande chili. Jag använde älg och lite hemkokt älgfond i receptet men det går lika bra med högrev och ingen fond
Mustigt och gott, hur gott är det inte med en chili och olika tillbehör till. Texas chili. Här serverade vi med ostquesadillas, syrad rödlök, gucamole och tomatsalsa
Texas chili1,2 kg högrev 1 tsk salt 140 g skivat bacon 2-3 msk olivolja 1 liten gul lök, finhackad 2 färska jalapeño, finhackade 3 vitlöksklyftor, finhackade 400 g krossade tomater (1 burk) 1 msk limejuice 4 dl vatten 1 msk maizena vatten salt svartpeppar ur kvarn
I torsdags kväll efter att vi grillat hamburgare flög det in en papegoja i garaget, en väldigt vacker, grå nymfparakit som någon släppt ut, förlorat eller bara valt att ”göra sig av med”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.