DAG 1Gör poolishen genom att vispa 1 kg vetemjöl, jäst och vatten i en stor skål tills du får en pannkaksliknande konsistens. Täck skålen med en bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i 12–16 timmar. DAG 2Efter 12–16 timmars jäsning har poolishen förhoppningsvis dubblerat sin volym och doftar ljuvligt. Häll upp 600 gram mjöl på ett bakbord. Gör en urgröpning mitt i och häll i poolishen från dag 1 samt havssaltet. Blanda och knåda degen tills den släpper från bordet (det behövs ingen autolys eftersom 66 procent av mjölet redan har fått vila i 12 timmar tillsammans med vattnet). Forma degen till en boll och låt den vila under en bakduk i 30 minuter. Lägg degen i en plastlåda med en bakduk emellan och låt den stå i kylen 12-48 timmar. Sätt ugnen på 260 grader och plocka ut degen från lådan försiktigt på ett mjölat bord
Lite dill och gräslök på toppen förhöjde utsendet och bidrog med än mer god smak. Valet föll därför på ett smørrebrød där löjromen spelar huvudrollen, om än flankerad av goda birollsinehavare
Någon liten bräda här och där för att bygga igen små öppningar på sidorna men annars så. Vi inledde kräftskivan på vårt trädäck, som en slags officiell invigning, då det "i princip" är klart
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept på pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.