Groddat bröd är baserat på groddat fullkorn av något slag. Groddat rågbröd och groddat vetebröd finns att köpa i många hälsokostaffärer, men de innehåller gluten
En ganska nyvunnen hobby här hemma hos oss är att grodda olika saker. Det är roligt för det händer saker så fort i glasburkarna och det är väldigt praktiskt att alltid ha lite groddar i kylen
Theres LundénDet här är ett saftigt bröd baserat på groddat bovete och mandelmjöl. På bilden har vi använt cashewnötssmör och mandelsmör som pålägg och toppat smörgåsarna med alfalfa och gröna linser som vi groddat
Böngroddar var det som var projektet och imorse var jag så spännd att jag trodde jag skulle spricka. När jag öppnade burken och såg de vackra groddarna blev jag alldelles till mig och smaken
Strö sesamfrön och cayennepeppar över och servera de koreanska böngroddarna på fat eller skål. Här1 burk böngroddar (ca 400 gram) eller ca 300 gram färska böngroddar2 msk olja1 liten purjolök, tunt skivad1-2 pressade vitlöksklyftor1 krm salt2 tsk ljus soja1 msk sesamfrön0,5 krm cayennepeppar, torkad krossad chili efter smak ex. Skölj och lägg böngroddarna i kallt vatten i ca 5 minuter. Fräs böngroddarna på medelstark värme i olja under omrörning 1 minut. 1 burk böngroddar. ca 300 gram färska böngroddar
Munggroddar/Böngroddar- Böngrodden är spröd med en mild smak. Om man låter de färdiga groddarna stå framme i ljuset bildas även karoten (som omvandlas till vitamin A i kroppen)
Just nu håller jag på att hitta på olika recept med asiatiska influenser och efter att ha blivit paniksugen på böngroddar så tänkte jag slå två flugor i en smäll och komma på något saltsötsyrligt
Munggroddar/Böngroddar- Böngrodden är spröd med en mild smak. Om man låter de färdiga groddarna stå framme i ljuset bildas även karoten (som omvandlas till vitamin A i kroppen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.