Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära med kniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Bryn kalkonfilén, krydda med salt och peppar. Blanda tzazikin med smulad fetaost. Servera kalkonen med vitlöksbakad potatis och fetaoströran och sallad
Slänger in ett recept som jag provade till lunchen idag, kalkon omelett eller paj, vet inte vad jag ska kalla det men jag är så nöjd med mig själv ska ni veta, det blev ju så bra
Låt alltsammans fräsa med färsen ett par minuter tills löken mjuknar. Det ena leder till det andra. Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärs och när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Tar gärna flertalet skopor och geggar ihop med både potatis och kalkon. Hittade en mindre kalkonstek häromdagen och igår åkte den in i ugnen ca 1,5h(japp det gick, in med den precis efter dagis och lite grönsaksstavar till barnen så var alla nöjda och glada kl 18 för middag) och ut kom mört kött och gott spad
Jag har ätit rester från gårdagens Kalkon Tikka Masala och sitter nu med datorn i knät, Skavlan på TV och mumsar på hallonchoklad och dricker en folköl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.