Koka potatisen och vispa den sedan med äggula, smör, ost, salt, vitpeppar och en skvätt med mjölk. Gör samma sak med sötpotatisen men utan mjölk. Spritsa ut varannan sötpotatismos och varannan potatismos på plankorna och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter eller tills moset har fått en gyllenbrun färg. Oxfilé
Finhacka vitlöken och chilin och ta bort kärnorna. Riv ingefäran. Koka upp porteröl och soja. Lägg ner vitlök, chili, ingefära, soja och lagerblad och koka upp. Lägg oxfilébitarna i lagen och låt dem koka 1,5 minut. Ta av kastrullen från plattan och låt filéerna ligga i lagen i cirka 5 minuter. Kantarellostsås
Finhacka löken och vitlöken. Stek kantarellerna och tillsätt sedan lökblandningen. Häll på matlagningsvin, grädde, buljong, soja och färskost och låt koka med. Salta och peppra och smaka av. Till servering
Knaperstek baconskivorna. Servera två oxfilébitar, kantarellsås på varje planka och toppa med bacon och grillad sparris.
Pepparsås. Stöt samman all peppar i en mortel. Lös den koncentrerade köttfonden i en kastrull tillsammans med grädden och pepparblandningen på svag värme
Vi har en hel del närproducerat kött i frysen. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.