Smörj en ugnsform lätt med lite olivolja. Några stänk olivolja. I det här receptet har jag blandat italienska smaker med lite svenskt i form av grön sparris och tomater
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem som pålägg på en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
Efter någon minut eller två så kommer mozzarellan att vara mjuk och lite krämig, lägg dem nu på bröden med mozzarellan och bladet mot brödet, så att den fint mönstrade tomatskivan syns
Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk. Lägg i purén och vitlöken och fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan
Smörj en ugnsform lätt med lite olivolja. Långa skivor av mozzarella lindas med prosciuotto, läggs ovanpå sparris i en ugnsform tillsammans med lite tomater
Välj en god olivolja och rippla över, innan servering toppar jag med flingsalt och pinjenötter. En variant är att köpa mini-mozzarella och blanda med ekologiska cocktailtomater och basilika
Dressingen gör jag med måtten ungefär en del balsamvinäger och två delar olivolja. Olivolja. Halverade tomatermed riven mozzarellaost ovanpå och lite klickar med dressing på alltsammans och sen in i ugnen en kort stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.