Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Deras grova, danska surdegsbröd var en riktig hit. 50 g färsk jäst5 dl ljummet vatten, ca 34 - 35 grader125 g mosad Kravbanan - 2 små bananer½ dl mandelolja1/4 dl yaconsirap2 msk nyponpulver1 dl grovhackade naturella pistaschnötter½ dl gula linfrön - vanliga går också bra1 dl chiamjöl3 dl mörkt bovetemjöl3 dl sojamjöl2 msk mald psyllium1 tsk saltLös jästen i det ljumma vattnet. 2 små bananer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.