Blanda alla ingredienserna med degen från gårdagen och låt jäsa i drygt 60 minuter. Lägg limporna i formar med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 1 timme
Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Ta ut grytan med brödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag
Blanda ut med vattnet, tillsätt salt, olja och honung. Häll i mjölet och blanda till en fast deg, för hand, med elvispens degkrokar eller i en bakmaskin
Lägg i fisken med skinnsidan ner. 800-900 g hel laxsida med skinn. 800-900 g hel laxsida med skinn. Man kan försöka intala sig att fryst lax är lika bra som färsk, men det är såklart bullshit
Krydda kycklingen vidare med gurkmeja, cayennepeppar, timjan och lite olivolja. Fyllde kycklingen med en halv lök i klyftor, 1/2 apelsin i delar, 1 dl persilja och 1 vitlök solo i bitar
Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Lägg i fisken och pensla på skyn med smör, honung, salt och peppar
Marinerad hel kyckling som stekts länge i ugnen i lergrytan och därmed blir så otroligt mör och god. Rätten tar en stund att laga, men det sköter ju ugnen så det är med andra ord en mycket lättlagad rätt
Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Mjöla bunken runt om och täck med plast. Häll ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord, tryck ut en platta med händerna
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. Stort lycka till med brödbaket, och ha en härlig sommardag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.