Formfranska/rostbröd (2 st i limpform á 1,5 liter/vardera). 10-11 dl vetemjöl special. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in dem och grädda i ca 30-35 minuter. 10-11 dl vetemjöl special
-) eller ja han kallar det för lingon förstås, all sylt och marmelad kallar han för lingon. Jag kan ju inte bara göra kakor, glass och tårtor, bröd måste vi ju ha också
2015-09-04, 20. 3 dl grovt rågmjöl. Tillsätt lite vetemjöl i taget under fortsatt omrörning Rör ihop till en smidig deg och knåda den kraftigt i 5-10 minuter. Sänk värmen direkt till 200 grader och grädda dem i 30-35 minuter. 3 dl grovt rågmjöl
Igår bakade vi ett väldigt gott ljust bröd som vi tänker använda som rostbröd. LCHF Rostbröd 1 bröd. 1-2 msk vispgrädde. Grädda i ugnen ca 30-40 minuter. LCHF Rostbröd 1 bröd 10 medelstora ägg. 1-2 msk vispgrädde
6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt. 6 dl grovt rågmjöl, det var slut hemma så jag tog Wästgötarnas fullkornsmjöl av spelt
Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. Dela degen i 30-40 små bitar och rulla till bullar. Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader ca 10 minuter. 1 dl grovt rågmjöl. 10-12 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special)
Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. 1 dl havre- eller vetekli. 2 dl grovt rågmjöl. Ca 6-7 dl vetemjöl special. Låt jäsa i rumstemperatur 1 timme eller i kylen över natten, ca 6-8 timmar. Grädda i ca 35-40 min. 1 dl havre- eller vetekli. 2 dl grovt rågmjöl. Ca 6-7 dl vetemjöl special
2 msk neutral olja (solros- eller rapsolja). 2 msk neutral olja (solros- eller rapsolja). Det har blivit så himla roligt att baka eget bröd sedan jag införskaffade min Kitchen Aid
Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 10-11 min. När det kommer till bröd så äter jag nästan alltid hembakat, just för att det är så kul att baka bröd och frallor och testa nya recept
Skållat grovt bröd. Skållat grovt bröd. 2 dl grovt rågmjöl. 100-150 gram valnötter. Fördela degen i två avlånga 1-litersformar,smorda och mjölade, fast jag gjorde ett bröd och jäste i en 3 liters form. 2 dl grovt rågmjöl. 100-150 gram valnötter
Jag använder en stor brödform när jag bakar - finns inte det kan man dela upp degen i två mindre formar (och korta ner gräddningstiden)Fortfarande osäker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.