113 dl
vetemjöl special1 Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs degen övertäckt till dubbel storlek 1 timme. 2 Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma och baka ut den till olika bröd och lägg på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Låt degen jäsa övertäckt en andra gång ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen (se respektive brödrecept). Grädda brödet. Låt det svalna på galler under bakduk om det ska ha mjuk yta eller utan bakduk om det ska vara knaprigt.
Kör ihop och tillsätt sedan vattnet. Kör ihop till en deg. Finfördela då smöret i mjölet och sockret med fingertopparna, tillsätt vattnet och arbeta sedan snabbt ihop till en deg
Jag brukar blanda ett "fröströssel" som jag har på matbröd av olika slag1 dl pumpakärnor 1 dl solroskärnor 1 dl skalade sesamfrön ½ dl flingsaltAllt blandas och förvaras i kylskåp till nästa bak
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
se Läckert matbröd Ca 20 bitar 50 g jäst 5 dl mjölk 2 msk flytande honung 1 msk salt 5 dl rågsikt 7-8 dl vetemjöl 1. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig. Dela degen i 20 bitar med kniv och låt jäsa 10 minuter till. 10 minuter till
Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också. Lägg till lite mera jobb och tid och få denna jättegoda pastagratäng på middagsbordet
Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Tillsätt färskost, citron eller lime. Vispa till en krämig konsistens. . Frosting med creamcheese. 5 dl florsocker50 g smör250 g färskost, ex philadelphia 1 tsk pressad citron / limeGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.