Häll upp på rena och varma burkar. Lägg dem tillsammans med citronen, vattnet och kanelstängerna i en kastrull och koka till de blir mjuka men inte för mosiga för det skall vara äpplebitar kvar
Idag bjuds detpå en kryddig och god potatisrätt från Uganda. Man skulle ju kunna tro att vi hade tröttnat på potatis vid det här laget, men så är faktiskt inte fallet
Det här är en mustig soppa med smak av timjan, kokos och methilöv. Börja med potatisen och moroten och fyll därefter på med bönor, lök, zuccini och kål
Idag tar vi det lugnt hemma och pysslar med lite olika saker, senare idag ska vi klistra in lite kort i våra nya fotoalbumen som vi har köpt och rensa ur garderober och kökskåp
Vi frös in cheesecake smeten i plastmuggar och stoppade i halva grillpinnar i varje och innan servering lossade vi cheesecakepopsen från muggen genom att låta varmt rinnande vatten tina upp den lite grann så vi kunde få bort plastmuggarna
En av de charmigaste platser jag besökt är Kefali på Kreta. Eftersom vi hade får i Adolfström blev det många grytor och många gäster har ätit lammgryta från Kreta
En glasstårta är tacksam på så sätt, den kan förberedas helt och hållet ett par dagar innan, och kan sedan snabbt plockas fram och stjälpas över på ett tårtfat
Saltå Kvarns nyöppnade butik med ekologiska produkter (de finns i Järna också). Igår var jag med min mamma påsöder här i Stockholm och efter att ha avnjutit en fantastiskt god lunch på Urban Deli (kan verkligen rekommenderadengrillade tonfisken
Se till så att musslorna är torra, lägg dempå hushållspapper. Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan
Biffarna är från Sydafrika och är färdiggrillade (men innehåller inga direkta konstigheter och köttet är dessutom fritt från hormoner och annat icke önskvärt)
Dagen till ära lagade jag till en ny fiskrätt med färska örter och en hint av citron. Idag har jag tillbringat eftermiddagen med att laga ett nytt fiskrecept i sällskap med en fotograf från Expressen
saft från ½ lime. Blanda denfinhackade mangon, tomater, lök och koriander i en skål. Tillsätt limesaft, olja, vitlök, salt och finhackad chili och blanda om ordentligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.