½ dl färska gröna spritade ärter. kyckling i grytamed endiver och tryffel samt. låt grytan puttra på svag värme tills mängden vätska har reduserats med hälften
Sänk värmen till medelvärme sen blanda i alla grönsakerna, förutom salvian, kryddorna och maizenan. Ta ut kycklingen och blanda i kryddorna och maizenan och höj värmen och låt grytan bli tjock, smaka av med örtsalt och malen svartpeppar sen klipp i salvian sist
Tillsätt wokgrönsakerna, curry krydda, sirap, fish sauce och rör runt. Fräs paprika i en wokpanna,. Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar
Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Det går bra det med. Fräs kycklingen tills det börjar bli genomstekt, tillsätt då korven ochgrönsakerna (förutom potatisen och krossade tomaterna)
1 lime, saft och cest. 1. Dela kycklingen i valfria bitar. 2. Blanda alla ingredienser till marinaden. 3. Marinera kycklingen i minst 2h, helst över natten
Börja med att steka kycklingen med vitlöken så det får färg runt om. Lägg sedan i paprika, zucchini, salladslöken, buljongen, krossade tomater, creme fraiche och alla kryddorna
En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts medlimeoch basilika. Det är något speciellt med det söta, sura och salta som möts i många av thailändska rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.