Gryta (pörkölt) på bog och höstkantareller med spätzle och gurksallad
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk timjan , hackad - färsk eller torkad
  • 3 st vitlöksklyfta (or)
  • 2 msk paprikapulver , eller 3 msk chilipulver
  • 10 st enbär
  • 250 ml gräddfil , till servering
  • 1 salt och svartpeppar
  • 3 dl rött vin , syrah
  • 100 gram rökt korv , skivad
  • 50 ml solrosolja , (istället för 100 gram rökt bacon)
  • 1.5 kg bog , benfri
  • 200 gram kantareller , färska
  • 1 st tomat (er)
  • 1 st grön paprika , hackad
  • 2 st gul lök(ar) , stora
  • 500 gram durumvetemjöl
  • 100 gram smör
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 250 ml gräddfil
  • 1 msk paprikapulver , (mild, söt. I brist på ungersk paprika kan man strö över svartpeppar, tellicherry)
  • 2 st slanggurka
  • 1 dl vinäger, vit
  • 1 nypa(or) socker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.